Kromiranje izpušnih kolektorjev
Kromiranje izpušnih kolektorjev
Te dni enkrat dobim nove železne izpušne kolektorje in bi jih rad dal pokromat. Nekateri pravijo, da to ni pametno, ker se baje krom odlušči. A kdo kaj ve, kako je s tem?
Ali obstaja kakšna druga varianta v SLO, recimo da bi jih dal v keramiko (ceramic coated), ki je baje boljša ampak nihče ne ve, kje v SLO bi se dalo to narediti.
Hvala.
Ali obstaja kakšna druga varianta v SLO, recimo da bi jih dal v keramiko (ceramic coated), ki je baje boljša ampak nihče ne ve, kje v SLO bi se dalo to narediti.
Hvala.
Jah dobr, sam kako pa potem to drugi delajo. Sej folk ma velik te pokromane kolektorje pa dobr drži baje.
Samo baje ni dobro, če je samo normalno pokromano ampak mora bit nekako drugače. Jest se na te postopke ne spoznam. Amerikanci dost prakticirjao varianto ceramic coated, ki je baje boljša.
A kdo ve, kje v SLO bi se dalo dat ceramic coated varianto narest?
Samo baje ni dobro, če je samo normalno pokromano ampak mora bit nekako drugače. Jest se na te postopke ne spoznam. Amerikanci dost prakticirjao varianto ceramic coated, ki je baje boljša.
A kdo ve, kje v SLO bi se dalo dat ceramic coated varianto narest?
-
- Dragster
- Kraj: Kranj Mavčiče
tomos E 90 je mel pokroman cel auspuh pa nisem šeu lajfu vidu da bi se kšn olušu...edin tak lep modro vijolčen rata.....kakor vem je chrom veliko bolj odporen na temp kakor sam želez
tko da s tem neb smel bit težav
GALMA D.O.O. GALVANIZACIJA
VIII. ULICA 8
1235 RADOMLJE
(01) 722 71 10
evo poklič pa vpraš... sm jaz ponavad nosm kromat....so ful prjazni pa kul nardijo
tko da s tem neb smel bit težav
GALMA D.O.O. GALVANIZACIJA
VIII. ULICA 8
1235 RADOMLJE
(01) 722 71 10
evo poklič pa vpraš... sm jaz ponavad nosm kromat....so ful prjazni pa kul nardijo
prva prestava je za okras...druga pa kople....
- Pugi
- N2O addiction team founder
- Kraj: Turbolandija
- Kontakt:
Sicer nism čist do jaja seznanjen s postopkom, a glede na to da gre za elektofukizacijo pizdarije na kurcerektor, bi reku, da sploh ni tolk razlike a daš not al pa ven ta kromc... Kapa vem, tisto je pa res o pretočnosti, samo kake res bistvene razlike bi pa težko dosegli...Eddy napisal/-a:ubistvu ni slaba ideja....pretočnost plinov bi bila ziher bolj tekoča....vendar se noben pomoje ne bi spravil to počet zaradi same zahtevnosti dela...Pugi napisal/-a:Itak se gre za zunej, kdo bi hotu to kromirat od znotrej... Da bi blo kao bl gladko??
1 hors v gobec pa 300 pod haubo, pa maš rešen. Večje, k sta obe številke, bolj maš rešen.
-
- Uradni fotograf kluba ZUP racing
- Kraj: Celje
- Kontakt:
zahtevnost dela v obeh primerih (kromiranje zunanje strani ali pa kromiranje notranje in zunanje strani) je enaka! kovine se kromira z metodo elektro galvanizacije ali s potapljanjem predmetov v raztaljeno kovino! torej se v obeh primerih potopi predmet v bazen! razlika nastane le v pripravi samege predmeta na kromiranje (premet mora biti zelo dobro očišče, odstranjena mora biti rja...), torej v primeru, da poleg zunanjosti kolektorja želiš kromnirati tudi notranjost, je potrebno notranjo steno kolektorja dodobra zbrusiti in očistiti, kar ti pa vzame precej časa in živcev!
Ojla...
Zup a ves kdo ti lahk kromira kolektorcek sam kako bo pa ne vem (men je vlecno kluko skromirov in mi je racunal 2k sit - mal na svero). Ce stancarja obvladas al pa Kralj Sašota - bratranec od Božota, v bistvu skoraj moj sosed. In on enega obvlada.
ps, sam je pa res da ne vem kako kakovostno bi to naredil, ceprav se meni bunka orenk šajna:)
LP,Sandi
Zup a ves kdo ti lahk kromira kolektorcek sam kako bo pa ne vem (men je vlecno kluko skromirov in mi je racunal 2k sit - mal na svero). Ce stancarja obvladas al pa Kralj Sašota - bratranec od Božota, v bistvu skoraj moj sosed. In on enega obvlada.
ps, sam je pa res da ne vem kako kakovostno bi to naredil, ceprav se meni bunka orenk šajna:)
LP,Sandi