Ne kapiram. A lahko razložiš kaj si mislil s tem postom?orbit napisal/-a:ahkje pa; si marbit prvi v temu!? ..upaš potem zvagat ga?hemingway napisal/-a:Imam obcutek da neki dvomte v mene
Izpušni kolektor by Hemyngway
mislil sem rečt, da je dober(da ne dvomim), ker se je lotil s tem in da je prvi, ki je pokazal svojo umetnijo javno tut; bo sedaj bolj razumljivo? Jaz vse to cenm, če se človk uspe izrazit tist kar vid, da lahko nardi_BANDIT_ napisal/-a: Ne kapiram. A lahko razložiš kaj si mislil s tem postom?
Humani Orbit
hemy ti sestavi, gor dej,pa pol povej kako je.
jst zase delam kolektor, ki nikakor ni niti podoben orginalu. Cevi tudi niso vse enako dolge (ampak 2 take, druge 2 pa malo daljše), ampak drugače se ga ni dalo narest. Za to kar jaz rabim, je pač ta home made kolektor edina možnost.
No bomo videli, ko bo avto DEJANSKO na cesti kako bo.
jst zase delam kolektor, ki nikakor ni niti podoben orginalu. Cevi tudi niso vse enako dolge (ampak 2 take, druge 2 pa malo daljše), ampak drugače se ga ni dalo narest. Za to kar jaz rabim, je pač ta home made kolektor edina možnost.
No bomo videli, ko bo avto DEJANSKO na cesti kako bo.
Ni fora v tem kje se združijo, ker ne vem. Verjetno je od tega potem razlika v navoru ali konjih.Pugi napisal/-a:JohnyR, ne vem od kje veš ti kaka dolžina mora bit, samo če delaš kolektor potem se zadeva dela ali za konje, al pa za navor. Ni vedno enako treba dolge cevi nardit. Nekateri kolektorji majo prav zanalašč takoj spojene cevi, recimo sem pa tud že vidu kolektor, ki je šele daleč za motorjem se združil v 1....
Sem pa že velikokrat zasledil podatek, da morajo cevi, do združenja imeti enako dolžino, in da morajo cevi potekati čim bolj tekoče.
- Pugi
- N2O addiction team founder
- Kraj: Turbolandija
- Kontakt:
-tako je - fora je kolk je dolgo preden se združjo.JohnyR napisal/-a:Ni fora v tem kje se združijo, ker ne vem. Verjetno je od tega potem razlika v navoru ali konjih.Pugi napisal/-a:JohnyR, ne vem od kje veš ti kaka dolžina mora bit, samo če delaš kolektor potem se zadeva dela ali za konje, al pa za navor. Ni vedno enako treba dolge cevi nardit. Nekateri kolektorji majo prav zanalašč takoj spojene cevi, recimo sem pa tud že vidu kolektor, ki je šele daleč za motorjem se združil v 1....
Sem pa že velikokrat zasledil podatek, da morajo cevi, do združenja imeti enako dolžino, in da morajo cevi potekati čim bolj tekoče.
-Cevi naj bi imele enako dolžino ja, pa tud krivulje čimbolj lepe za lep laminaren pretok. Če maš kote, ti zabaše
1 hors v gobec pa 300 pod haubo, pa maš rešen. Večje, k sta obe številke, bolj maš rešen.
-
- Dragster
- Kraj: Kranj Mavčiče
zgleda da eni preveč avtomobilizem.com berejo....sej noben ne ve kva je res vsi so sam neki slišal nek...v nobenmu primeru ne more bit slabš lahk se zgodi edino to da ne boš dobu lih 100% tistga kar bi lahk....sicer pa naj bi bla fora teh 4/2/1 kolektorjev da poleg tega da so cevi zaradi večjega premera in gladkejše površine bolj prehodne se cilindri med sabo ne motjo, hkrati pa še ustvarjajo vakum v različnih vejah kolektorja zaradi velikih hitrosti plinov...zato se tudi združujejo 1 in 4 ter 2 in 3 cilinder...zaporedje vžigov prei 4 c motorju je pa 1, 3, 4, 2
Zadnjič spremenil modriDIRKAC, dne 17 Mar 2005, 11:22, skupaj popravljeno 1 krat.
prva prestava je za okras...druga pa kople....
-
- Čebel
- Kraj: Tu Pa Tam
Dobr si tole popedenu, najbolš pri taki stvari pa je da nisi 100% kako bo delovalo u praksi,pol ko pa pomeriš zadevo, je pa zadovoljstvo toliko večje,ko vidiš da si nekaj le iztisnu iz tega, jest sploh ne dvomim vate,ker se vidi kaj si naredu že iz samega motorja, tko da z moje strani samo respect
zdaj pa čimprej pomerit
zdaj pa čimprej pomerit
CLIO 172 SPORT
Pa kaj ti nic ne uporabljas interneta? Si lahko tako naiven da gres kar na pamet zacet nekaj delat. Pa kaj si sploh mislil? Kaj mislis da je tovarniski kolektor full slab? Saj nemores narediti se nekaj boljsega kot pa naredi tovarna. Ves koliko denarja so namenili studiju tistega odlitka. Ti pa kar brez vzakega znanja vzames cevi, pa kar skupej das, pa vrjetno se pomislil nisi da morajo biti cevi iste dolzine, pa da more zgledat tako kot na JohnyR-jevi sliki. Joj, mar bi prej pomislil pa vprasal strokovnjaka JohnyR-ja, kako mora zadeva zgledat. Pa orbita, da bi ti povedal, da mores naredit lazji kolektor kot original, cene se sploh ne splaca. Mislem, jojhemingway napisal/-a:Aja hvala k jz sm drgac mislu da je dobr ce je tezji kot original. Zdej pa vem da je bols da je lazji. Hvala bogu za forum da zmer kaj novega zvem.
Bom jutr se original zvagu a prav orbit. Sam a misls da sm dost dobr zvagu ker sem vagal kar na domaci elektronski tehtnici ali bi bilo bolse da nesem to zvagat kakemu profesionalcu ki se bolj spozna pa bo bol natancno stehtal. A mi lahko poveste vasa mnenja kaj bi bilo bolse pa ce mi JohnyR se kaksno sliko zrihta prosim da si bom lazje predstavljal kako to izgleda.
Malo je smotano, ker nimas orodja doma, da bi potem lahko dodeloval in predeloval kolektor, ter zraven testiral. Ali pa, da zadeva nebi bila fiksna, zasvasana, temvec sestavljena skupaj in speta z vzmetmi
primer:
Da bi potem lahko podaljseval cevi in testiral. Namrec ni vedno teorija enaka praksi No, ko delas prvic seveda ne mores na vse misliti. Je smotano ko nekaj naredis, sploh ko zacenjas ustvarjat, potem pa se ti porodi nova ideja oziroma kaj novega postudiras... Drgac pa, le tako naprej
uredu, se zgodi
http://www.tang.hr/tools.htm
mislem, da so domače tehnce kar uredu, en prbližek orientacije je nekak; viš že po slik sm opazu,da je videt material kar masivn, kaj šele potem sama teža od prvotnega...znam nekak prav zvohat?material, zato pač sm se spodtaknuhemingway napisal/-a: Sam a misls da sm dost dobr zvagu ker sem vagal kar na domaci elektronski tehtnici ali bi bilo bolse da nesem to zvagat kakemu profesionalcu ki se bolj spozna pa bo bol natancno stehtal.
a ni fajn dirkat k je lažji materialhemingway napisal/-a:...k jz sm drgac mislu da je dobr ce je tezji kot original. Zdej pa vem da je bols da je lazji.
http://www.tang.hr/tools.htm
Humani Orbit
Ce dobro pogledas hitro opazis da je novi kolektor zelo zelo lahek.
Ce pogledate to sliko se vam vrjetno zdi da je kolektor privezan nekam na strop?:
Ko pa pogledate tole sliko pa kaj hitro opazite da ni privezan, temveč ima protiutež:
Zdaj pa naj se kdo reče, da zgleda kolektor težji od originala...
Ce pogledate to sliko se vam vrjetno zdi da je kolektor privezan nekam na strop?:
Ko pa pogledate tole sliko pa kaj hitro opazite da ni privezan, temveč ima protiutež:
Zdaj pa naj se kdo reče, da zgleda kolektor težji od originala...